ЗА НАС

КОНЦЕПТ МАМА

ИНСТАГРАМ

  Инспирација

  ПРЕПОРАЧУВАМЕ КНИГА: „Сосем обичен ден“ на Марк Јансен

  Постојат детски книги чија содржина и илустрации се чини како да се „хиероглифи на ѕвездите”. Една од тие е и „Сосем обичен ден“ на Марк Јансен дел од издавачката куќа Сказнувалка посветена на детски книги. Како и во најдобрите дела приказната е навидум едноставна, скриена, полна со неочекувања и изненадувања на секоја нова страна. Илустрациите се волшебни и се исполнети со желбата да станат делчиња од романтичното детство.

  Но, дали е сосема обичен ден?

  Погледнете на фотоколажот кој го подготвивме посветен на книгата:

  Продолжи со читање

 • Баланс мама

  ИНСПИРАТИВНИ МАЈКИ: Моја Инста Мама

  Недела е одличен ден за читање на нови постови на Концепт мама. Денес ви ја претставуваме Мартина или Моја Инста Мама: Која беше инспирацијата и целта да почнете со Инстаграм профилот? …

 • Концепт мама

  Vlogging: Концепт мама на Youtube

  Драги читатели, Среќни сме што можеме да ви најавиме нов Youtube канал на Концепт мама каде ќе можете да следите видеа на различни теми од бременоста, породувањето и раното родителство. Се…

 • Баланс мама

  Инспиративни мајки: Moja Фитнес Мама

  Во изминатиов период налетав на многу инспиративни Инстаграм блогови на мајки кои се обидуваат да развијат сопствени проекти паралелно со својата улога како родители. Од таа причина решив да направиме серија…

 • Концепт мама

  Концепт мама блог: Мафин

  Здраво на сите! Оваа недела славиме втор роденден на нашата ќерка 🙂 Кога помина? Искрено има периоди кои поминуваат побрзо, некои поминуваат побавно, сепак важни се миниживотите кои ги изминуваме заедно…

 • Експерти и совети

  When the going gets tough: ИНТЕРВЈУ СО Ивана Хаџиванова

  Фотографија: Бојан Стоилковски Со м-р Ивана Хаџиванова од „НЕОКОРТЕКС’’ Центар за Психотерапија, Психодијагностика, Тренинг и Едукација разговаравме за сите оние недоволно често поставувани прашања. Нејзините искрени и отворени одговори на некои…

 • Инспирација

  Наградени детски цртежи

  Кога го погледнав купот со писма пристигнати на Конкурсот за детски цртеж на Концепт мама знаев дека ќе имаме тешка задача. Би сакала да им се заблагодарам на сите кои допринесоа…