All Posts By

Александра Шекутковска Докоска

Експерти и совети

Дула – дел кој недостасува: интервју со Маја Трајковска

Првата дула од Македонија, Маја Трајковска, е личност која во себе содржи колаж од хумани, љубовни, природни и креативни состојки. Во допир со нејзиното присуство може да почувствувате многу за нејзините длабоки знаења за одржувањето на балансот во себе и контекстот околу себе. „Дула е водич, сертифицирана асистентка која овозможува индивидуално подготвување за вашето уникатно искуство низ породувањето. Таа е поткрепа на семејството за време на целиот процес на породувањето и раѓањето, нудејќи докажани техники за олеснување и поддршка, за постигнување на побезбедно и позадоволително искуство. Таа е тука за новото семејство по раѓањето, кога најмногу ви е потребна помош, во форма на грижа и услуги во вашиот дом.” Маја Трајковска е дула која е вашата потенцијална „врска која недостасува”, пријателска можност за поддршка во слушањето на второто „јас”, надминувањето на себеси во породувањето и раѓањето на мајка која верува во себе.

Продолжи со читање

Концепт тато

Секси слинг тато

https://babycarriersaustralia.net.au/

На нашиот сајт „Концепт мама” ја разгледуваме новата дефиниција на секси маж – таткото кој го носи своето бебе во слинг. Блиску сум, нели?

Постои нешто посебно во воздухот кога мажите ги носат во прегратка своите тукушто родени бебиња. Во таа слика како да можеме да прочитаме и воздивнеме на најмалку 3 аспекти: прво, дека мажот настапува со самодоверба во својата татковска улога; второ, дека е подготвен да биде тука за своето бебе/дете, целосно да му ја даде својата љубов и трето – и можеби најважното – дека е десна рака на својот партнер.

Дали има нешто посекси од тоа?

Продолжи со читање