Концепт мама

Концепција – конкурс за приказна

Сите тие расположенија, спомени, чувства, љубов, трансформации, внатрешни монолози и поминати миниживоти. Концепт мама сака да ги слушне Вашите скриени, интимни постови, гласови. Со проектот „Концепција” Ве повикуваме со нас да ги споделите Вашите приказни за мајчинството. Најискрените, најавтентични и најкреативни 3 приказни ќе добијат подарок од нас, додека останатите ќе се најдат заедно во дигиталното издание „Концепција” на Концепт мама (наградите и изданието ќе бидат организирани во текот на месец јуни 2018).

Што треба да направите?

1. Најдете малку простор, време и енергија да ја запишете својата приказна. Текстот не треба да биде подолг од 300 зборови. Изберете фотографија или илустрација која ќе го придружува текстот .

2. Кликнете на линкот до формуларот >>> https://goo.gl/forms/GoDDrlmFmIIKbXOD3 и пополнете ги своите информации до 31ви Мај. Изберете ја опцијата дали сакате вашиот идентитет да остане тајност или би сакале да ги објавиме Вашето име и презиме.

3. Следете ја нашата страница и активности за новости.

Кога зборуваме за поимот Концепција – приказни за мајчинството размислуваме и дискутираме за широки можности на сфаќањето што е тоа. Одговорете ни неконвенционално и наспроти стереотипите. 

Ваша,

Концепт мама

* споделете информации за конкурсот со #концепција

 

You Might Also Like

Нема коментари

    Коментирај