Концепт мама

7 работи во кои дополнително вложивте кога решивте да го поддржите проектот Концепт мама

Поминаа две недели од успешното завршување на собирањето средства на www.letsfundit.mk, а ние сѐ уште разгледуваме впечатоци и чувствуваме искрена благодарност. Начинот на финансирање на проектите преку crowdfunding платформа подразбира и свесност за чувствителноста на авторот и неговото дело.

Од таа причина решивме да Ви прикажеме една тајна листа на 7 работи во кои дополнително вложивте кога решивте да го поддржите проектот Концепт мама:

  1. Креативно размислување и експериментирање со искуства, бои, вкусови и патувања, сѐ со цел тие да му се доближат и овозможат на своето дете.
  2. Искрено споделување на искуства, конструктивни пристапи, совети и впечатоци со читателот за бременоста, породувањето, раѓањето и раното родителство.
  3. Circa 700 часови поминати во читање, препрочитување, подвлекување и дискутирање на стручна литература за овие периоди на трансформација.
  4. Непознат број на часови поминати во читање и истражување на интернет, стручни експерименти, социјални мрежи, апликации, работилници…, наместо да бидат поминати во одмарање, спиење, чистење..
  5. Себепредизвикување и надминување на сопствените граници и стравови и пишување за тоа. Споделување на најважната лекција за постепеното и природното градење на самодоверба како родител.
  6. Желба за инспирирање на родителите за самосвесни, целовити и информирани одлуки и пристапи.
  7. Балансирање на двојноста помеѓу полнењето на балонот со љубов кон своето дете и балонот со љубов кон сопствената човечка потреба за создавање и инспирација.

На сите оние кои нѐ поддржаа, на сите оние кои допрва ќе нѐ поддржат, на сите оние кои размислуваат дали да нѐ поддржат.

Искрено Ви благодарам!

Ваша,
Концепт мама

 

 

 

You Might Also Like

Нема коментари

    Коментирај