Browsing Tag

анатомија

Инспирација

Чувствителен дизајн на човековата анатомија: интервју со Џена Виба

„Започнувајќи од многу рана возраст, постои недостиг од поврзување со себе и разбирање на сопственото телo.” Моќниот дијалог на кратките текстови и креативните илустрации на Џена Виба ги заслужуваат сите 33800 следбеници на инстаграм. И повеќе од тоа. Тие нè потсетуваат на природата на сопственото тело, чија убавина во еден момент можеби сме почнале да ја занемаруваме. Со прочистена естетика, нејзините анатомски илустрации нè повикуваат да се вратиме кон свесноста за сопственото психо-физичко тело. Во нив се скицирани длабоко интимни искуства и впечатоци кои не ни оставаат друг избор, освен да се заљубиме. Позадината на концептуалните цртежи е читанка за мултидициплинарноста на Џена во дизајн, брендирање, мода, убавина, маркетинг, графички дизајн, но и сензитивната проникливост во човековото тело, неговите промени и трансформации и, воопшто, неговиот живот.

Продолжи со читање