Browsing Tag

книга и дневник Концепт мама

Концепт мама

Изградете доверба во себе како Концепт мама! Купете ги книгата и дневник Концепт мама

Изградете доверба во себе како Концепт мама!

Моменталната понуда на комплетот книги е 1200 денари со бесплатна испорака низ цела Македонија. За посебни промоции, попусти и специјални понуди следете ја нашата Фејсбук страница https://www.facebook.com/konceptmama/.

Чекор 1: 

Пополнете ја уплатницата за купување на комплетот книга и дневник Концепт мама. Видете го примерот подолу.

Ако се уплаќа во готово се користи Општа уплатница образец ПП 10:

Ако се уплатува преку трансакциска сметка се користи образец ПП 30:

Чекор 2: 

Испратете ни слика од уплатницата на konceptmama@gmail.com или во нашето сандаче на Фејсбук страницата https://www.facebook.com/konceptmama/.

 

Чекор 3:

Ние ќе ви го доставиме дневникот и книгата за 1-3 работни дена на Вашата домашна адреса.

 

Информации за книгите:

Концепт мама книга

Издавач: А. Шекутковска Докоска Јазик: Македонски Година: 2018
Оригинален наслов: Концепт мама : модерен прирачник за бременоста, раѓањето, почетокот на мајчинството и градењето доверба во себе и своето тело | Бр. на страни: 416 | Димензии: а5 | Корица: мека

„Концепт мама” е првата македонска сѐ-во-едно книга и дневник за бременоста, раѓањето и почетокот на мајчинството. Александра Шекутковска Докоска користи комбиниран жанр од дневник и прирачник, обединувајќи го личното искуство со стручни сознанија и практични совети. Низ своите размислувања и истражувања таа опфаќа сѐ што би ѝ било неопходно на една современа мајка да знае: трите тромесечја на бременоста, поглавје за вежбање јога и за дизајнирање на домот, подготвување за породувањето и раѓањето, насоки за снаоѓање во првите месеци по раѓањето преку сопственото созревање, масажа на бебето, следење на неговиот развиток и откривање на нашите идентитети како родители во градот. Изборот на теми е според најсовремените препораки и трендови и ја следи светската традиција идните родители да се информираат преку книги. „Концепт мама” е моќна алатка за самоподдршка, конструирање на целовит и балансиран пристап и градење самодоверба во себе како родител.

Дневник Концепт мама

Издавач: А. Шекутковска Докоска Јазик: Македонски Година: 2018
Оригинален наслов: Концепт мама : дневник | Бр. на страни: 177 | Димензии: а5 |Корица: мека

„Дневник Концепт мама” е бележник за бременоста, раѓањето и почетокот на мајчинството, придружник на книгата „Концепт мама”. Тој опфаќа сѐ што би ѝ било потребно на една современа мајка да документира: дел посветен на личноста на мајката, страници во кои можат да се запишат сопствените доживувања и искуства, исхрана и вежби за време на трите тромесечја на бременоста, списоци кои се неопходни за подготовка на доаѓањето на бебето, простор за фотографии, дневник за доење и првите вкусови, страници на кои можат да се запишат размислувањата, чувствата и случувањата со своето бебе.

 

Концепт мама

Рекоа за книгата „Концепт мама”

„Во периодов, кога на македонскиот пазар, во книжарниците, нема доволно книги на македонски јазик, „Концепт мама“ е вистинското четиво за една македонска трудница и идна мајка. Преку неа секоја жена тивко и лесно ќе навлезе во тајните на бременоста и мајчинството, и полека и сигурно ќе ги доживува месеците сè до главниот момент на породувањето. А потоа… потоа настануваат многу неочекувани ситуации – зошто плаче малото бебе, кога и колку да јаде, што да јаде? Одговор на сите овие и многу други, а слични прашања ќе најде секоја жена во ова прекрасно конципирано дело.”

д-р м-р Симонида Котларова Попоска

„Во однос на стручниот дел од книгата релевантен на мојата област, можам јасно да потврдам дека сите изнесени податоци, совети и факти се во согласност со современата медицинска теорија и пракса. Особено ме радува фактот што авторката се обидува да ги доближи најновите светски трендови во Македонија.

Како што веќе спомнав, можеби една од најголемите придобивки на оваа книга се основните информации за родителите:

– кога треба, а кога не треба да го доведат своето дете на лекар;

– што да прават во случај на незгода;

– како да даваат прва помош;

– како преку здрава исхрана да обезбедат здраво и спокојно растење на своите чеда.”

д-р Никола Филев