Browsing Tag

невен

Баланс мама

ПОДАРУВАМЕ СО WELEDA: Шампон за коса и тело

Заедно со Weleda ви подаруваме шампон за коса и тело на бебе и три вредносни ваучери за 30% попуст на комплетот книги „Концепт мама”. Се` што треба да направите е да ја лајкнете страницата https://www.facebook.com/konceptmama/, да го споделите овој пост на вашиот фејсбук профил и да оставите коментар на овој пост зошто би сакале да го добиете овој подарок. Акцијата трае до 21.12, а добитниците ќе бидат одбрани преку random number generator. Со среќа!
Weleda е компанија која веќе 90 години, односно од 1921 година создава природни и органски производи. Органик не е само еден од новите трендови во кои запловила Weleda.
„Заштитната обвивка на бебешката кожа полека почнува да се развива по раѓањето. Затоа на бебешката кожа ѝ е потребно нега која ќе ја заштити. Исклучително нежните производи на Weleda за нега на бебиња и деца од лековити билки од строго контролирано органско производство. Сигурна заштита за здрав почеток на животот.“ Christina Hinderlich, бабица, професионално квалификувана медицинска сестра и мајка на три деца. Во компанијата Weleda работи во областа за давање стручни совети за нега на бебиња. Има 20 годишно искуство како бабица во пренатална и постнатална нега.

Продолжи со читање

Баланс мама

ПОДАРУВАМЕ СО WELEDA: Крем од невен за подрачјето на пелените

Заедно со Weleda ви подаруваме Крем од невен за подрачјето на пелените. Се` што треба да направите е да ја лајкнете страницата https://www.facebook.com/konceptmama/, да го споделите овој пост на вашиот фејсбук профил и да оставите коментар на овој пост зошто би сакале да го добиете овој подарок. Акцијата трае до 15.09, а добитникот ќе биде одбран преку random number generator на 16.09. Со среќа!

Овој невенов производ делотворно ја негува кожата на бебешкото газе кога е иритирано, црвено и со осип. Кога се создаваше формулата на овој крем највнимателно се одбираа билки кои ќе ја заштитат и смират бебешката кожа во пределот на пелените. Мешавина од невен, камилица, сусам, малсло од сладок бадем го овозможуваат својството на овој крем брзо и ефикасно да смири црвенило, иритација и воспаление на бебешкото газе. Дополнително ланолин и цинк оскид овозможуваат бариера и заштита на бебешката кожа од влажност.

Продолжи со читање