Browsing Tag

отпад

Баланс мама

ДОМ СО НУЛА ОТПАД ВТОРА НЕДЕЛА

Поминаа неколку недели откако започнавме да го преформатираме домот според принципите на Нула отпад и морам да признаам дека не е секогаш лесно. На моменти ми се чини дека и покрај сѐ што се обидуваме да направиме, од секаде, невидливо како да се создава отпад :/. Дури и при првите моменти на расчистување и намалување на предметите, облека, ситници во домот може да се обесхрабриме. Ние практикуваме минимален начин на живеење, но и покрај тоа деновиве ми се чини како да имаме премногу од сѐ. Сепак за да се применат некои од принципите на Нула отпад треба време и консеквентност, така што остануваме на нашата мисија 🙂 За оваа недела решив да споделам со вас неколку практики кои се поврзани и со реупотреба, подарување на отпадот и свесно размислување при самото купување.

Продолжи со читање